Fondsenwervende tips

 Heb je inspiratie nodig? Met deze tips gaat het vragen om donaties je makkelijk af.

Verander je manier van denken

Kanker raakt iedereen. Als je om donaties vraagt, zal het je verbazen hoeveel mensen je bedanken voor de kans die je biedt om een impact te maken.

Doe zelf je eerste donatie

De beste manier om anderen aan te sporen is door zelf het goede voorbeeld te geven. Start je actie door zelf als eerste te doneren.

Maak het persoonlijk

Jij en jouw verhaal zijn uniek. Hoe persoonlijker je verhaal, hoe groter de kans dat mensen je zullen helpen. Zeker als het gaat over de impact die borstkanker heeft op jouw leven.

Vraag, vraag, vraag

Als je niet vraagt, zul je het ook niet krijgen. Donaties komen soms uit de meest onverwachte hoeken. Zet je vraag breed uit en gebruik je netwerk. Niet geschoten is altijd mis. Inspiratie nodig? Ga voor voorbeeldberichten naar je dashboard.

Laat je dankbaarheid zien

Je kunt mensen niet genoeg bedanken. Laat je donateurs jouw voortgang zien en deel jouw dankbaarheid. Publiekelijk bedanken, bijvoorbeeld via Facebook, is een van de krachtigste manieren.

Spoor je team aan

Maak een Facebook- of WhatsApp-groep aan om verhalen en ervaringen te delen en om elkaar aan te moedigen.

Get social

Je zult er versteld van staan hoeveel mensen je steunen als je iets via WhatsApp, Facebook of Twitter deelt. Bekijk onze social media-afbeeldingen in de toolkit voor inspiratie.

Denk groot

Vraag om specifieke bedragen bij mensen of bedrijven waarvan je weet dat ze wel wat kunnen missen. Wees niet bang ze te bellen of uit te nodigen voor een gesprek.

Help mensen te herinneren

De meeste mensen willen wel geven maar vergeten het simpelweg te doen en hebben een herinnering nodig. Je kunt mensen het visitekaartje uit de toolkit meegeven, dan komen ze er makkelijker op een later moment op terug.

Bijzondere momenten

Vier je een feest? Vraag om een donatie in plaats van een kado. Je kunt je verjaardag, jubileum of andere bijzondere momenten ook vieren voor Pink Ribbon. Vraag bijvoorbeeld om €50 als je 50 jaar oud wordt.

Twee keer

Vraag je werkgever om hulp. Wie weet kunnen zij jouw bijdrage aan borstkankeronderzoek verdubbelen of zelfs verdrievoudigen! Spreek een maximumbedrag af met een deadline en ga ervoor.

Shirt

Je kunt je donateurs bedanken door hun naam te laten bedrukken op de rug van je wandelshirt.

Ga op de koffie

Een persoonlijk gesprek werkt het best. Niets is meer persoonlijk dan even met elkaar om de tafel.

Download onze toolkit.
In deze toolkit staat alles wat je moet weten:

 • Waar het geld heen gaat

 • Een voorbeeldplanning

 • Onze fondsenwerving-methode PARTY

 • Mijlpalen en handige momenten
 • Voorbeelden van acties, van klein
  tot groot


 • Voorbeeldberichten en social
  media tips


 • Veelgestelde vragen

Tools voor fondsenwerving

Om het vragen om donaties gemakkelijker te maken hebben we afbeeldingen ontwikkeld die je kan gebruiken. 

Afbeeldingen voor social media