Geschiedenis Dam tot Dam Wandeltocht

Le Champion
Stichting Sportevenementen Le Champion staat sinds jaren bekend om het organiseren van sportevenementen in het algemeen en in het bijzonder van wieler- en hardloopevenementen. De Dam tot Damloop en de Egmond Halve Marathon zijn de bekendste evenementen die de rijke geschiedenis van Le Champion evenementen opgeleverd heeft.

In 2003 ontstond het idee om, na eerder het fietsen en hardlopen tot kunst te hebben verheven, de wandelsport te ‘ontdekken’. Wat in Egmond aan Zee begon met een eerste test – waaraan 2.700 ‘pioniers’ aan de start verschenen – resulteerde in 2003 in de eerste Dam tot Dam Wandeltocht.De achterliggende gedachte was het bieden van een extra mogelijkheid om het Dam tot Damloop parcours ook wandelend af te kunnen leggen en een weekend lang te genieten van de unieke sfeer die zo typerend is voor de Dam tot Dam evenementen.


Een bijkomstigheid was de nieuwe groeimogelijkheid, omdat de limiet van de Dam tot Damloop inmiddels in zicht was gekomen. De datum was snel gekozen en een Dam tot Dam weekend was geboren.

18e editie
Inmiddels is de Dam tot Dam Wandeltocht alweer toe aan haar 18e editie! Deze editie is omgedoopt tot de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht.
Wandel je mee? 

Inschrijven via Pink Ribbon
Als je je via deze site inschrijft koop je bij ons een startbewijs en krijg je een pagina waarmee je donaties kan gaan werven om jouw deelname te laten sponsoren.

Ja, ik doe mee en wil een startbewijs en actiepagina

Heb je al een startbewijs? 
Heb je via Le Champion al een startbewijs, dan kan je jouw deelname alsnog laten sponsoren. Je kan dan hier een actiepagina maken en zo in actie komen voor meer borstkankeronderzoek. 

Ja, ik wil een actiepagina

Meer lezen over de geschiedenis van de wandeltocht kan op de website.

Waarom we wandelen

Pink Ribbon zet zich iedere dag in voor een goed leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat doen we door geld in te zamelen voor het financieren van onderzoek. Maar, dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we hulp bij nodig.

Samen staan we sterker. Sluit je aan en wandel mee met de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Hand in hand en schouder aan schouder. Zij aan zij tegen borstkanker.