Wat is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een wandeltocht, georganiseerd door sportevenementenbureau Le Champion. De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Ruim 16.000 wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Er zijn aantrekkelijke routes van 10, 20, 27 of 42 km. De start van de 20, 27 en 42 km is op de Dam in Amsterdam. De 10 km start in het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Over de samenwerking met Pink Ribbon
Sinds dit jaar is de wandeltocht omgedoopt tot de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De komende jaren is Pink Ribbon het officiële doel van de wandeltocht. We zijn blij dat we samen met Le Champion op deze manier veel geld kunnen ophalen voor borstkankeronderzoek.

Wij wandelen verschillende afstanden. Kunnen we dan toch een team vormen?

Ja dat kan. Je kunt een team maken waarin de en de deelnemers verschillende afstanden wandelen. Uiteraard wandel je dan niet (de hele tocht) samen, maar sta je wel geregistreerd als een team.

Hoeveel kost het om mee te doen?

De verschillende afstanden hebben allemaal een andere prijs.

10 km: €9,50 (incl. 9% BTW)
20 km: € 14,50 (incl. 9% BTW)
27 km: €15,- (incl. 9% BTW)
42 km: € 15,50 (incl. 9% BTW)

Dit inschrijfgeld innen we in opdracht van Le Champion en is niet ten bate van Pink Ribbon.

Kan ik mijn inschrijfgeld terugvragen?

Nee, Pink Ribbon geeft geen inschrijfgeld terug. Jouw inschrijfgeld wordt gezien als gift en draagt bij aan borstkankeronderzoek.

Kan ik shirts bestellen (voor mijn team?)

Ja dat kan! Bij je inschrijving kan je een T-shirt bestellen. We sturen dat dan naar je op. 

Wat willen we bereiken?

Een beter leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat is de missie van Pink Ribbon. Door het financieren van onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker, in een tijd waarin steeds meer mensen borstkanker krijgen.

Voor wie is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een wandelevent voor elk niveau. 

Is geld ophalen verplicht?

Nee, fondsenwerving is niet verplicht. Wel wordt het aangemoedigd en enorm gewaardeerd. Het geldt dat wordt opgehaald, komt ten goede aan borstkankeronderzoek.

Waar gaat het geld dat ik doneer of ophaal naartoe?

Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan nieuwe onderzoeken op het gebied van borstkanker. Wil je weten welke onderzoeken Pink Ribbon financiert? Kijk dan op pinkribbon.nl/onderzoek.

Hoe wordt de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht bekostigd?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht wordt georganiseerd door Le Champion. Zij dragen ook de kosten voor de organisatie van dit evenement.

Ik kan niet komen, krijg ik mijn inschrijfgeld terug?

Jammer dat je niet mee kan doen. Helaas kunnen we je geld niet terugstorten. Jouw inschrijfgeld wordt omgezet als een donatie aan Pink Ribbon.

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Je kan je inschrijven tot 7 september 2020.