Wat is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een wandeltocht, georganiseerd door sportevenementenbureau Le Champion. De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Ruim 16.000 wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Er zijn aantrekkelijke routes van 10, 20, 27 of 42 km. De start van de 20, 27 en 42 km is op de Dam in Amsterdam. De 10 km start in het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Over de samenwerking met Pink Ribbon
Sinds 2020 is de wandeltocht omgedoopt tot de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De komende jaren is Pink Ribbon het officiële doel van de wandeltocht. We zijn blij dat we samen met Le Champion op deze manier veel geld kunnen ophalen voor borstkankeronderzoek.

Wij wandelen verschillende afstanden. Kunnen we dan toch een team vormen?

Ja dat kan. Je kunt een team maken waarin de en de deelnemers verschillende afstanden wandelen. Uiteraard wandel je dan niet (de hele tocht) samen, maar sta je wel geregistreerd als een team.

Hoeveel kost het om mee te doen?

De verschillende afstanden hebben allemaal een andere prijs.

10 km: €10,00 (incl. 9% BTW)
20 km: € 14,75 (incl. 9% BTW)
27 km: €15,75 (incl. 9% BTW)
42 km: € 16,50 (incl. 9% BTW)

Dit inschrijfgeld innen we in opdracht van Le Champion en is niet ten bate van Pink Ribbon.

Ik kan niet meedoen. Kan ik mijn inschrijfgeld terugvragen?

Nee, Pink Ribbon geeft geen inschrijfgeld terug. We innen dat in opdracht van Le Champion. Dit staat ook uitgelegd in de actievoorwaarden.

Kan ik shirts bestellen (voor mijn team)?

Ja dat kan! Bij je inschrijving kan je een of meerdere T-shirts bestellen. 

Ik heb een T-shirt besteld. Wanneer ontvang ik deze? 

Wanneer je bij inschrijving een wandelshirt hebt besteld, dan kun je deze op zaterdag 18 september op vertoon van de bon afhalen bij de start op de Dam in Amsterdam of bij de finish in het Dam tot Dam Park in Zaandam.
Na sluiting start Dam worden de niet opgehaalde shirts naar Zaandam gebracht. Tot eindtijd (17:00 uur) kunnen de shirts met de bon daar opgehaald worden.
De bon krijg je opgestuurd samen met het startbewijs. Deze worden vanaf 3 weken voor het evenement verstuurd.

Wat willen we bereiken?

Een beter leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat is de missie van Pink Ribbon. Door het financieren van onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker, in een tijd waarin steeds meer mensen borstkanker krijgen.

Voor wie is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een wandelevent voor elk niveau. 

Is geld ophalen verplicht?

Nee, fondsenwerving is niet verplicht. Wel wordt het aangemoedigd en enorm gewaardeerd. Het geldt dat wordt opgehaald, komt ten goede aan borstkankeronderzoek.

Waar gaat het geld dat ik doneer of ophaal naartoe?

Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan nieuwe onderzoeken op het gebied van borstkanker. Wil je weten welke onderzoeken Pink Ribbon financiert? Kijk dan op pinkribbon.nl/onderzoek.

Hoe wordt de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht bekostigd?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht wordt georganiseerd door Le Champion. Zij dragen ook de kosten voor de organisatie van dit evenement.

Ik kan niet komen, krijg ik mijn inschrijfgeld terug?

Jammer dat je niet mee kan doen. Helaas kunnen we je geld niet terugstorten. Jouw inschrijfgeld wordt omgezet als een donatie aan Pink Ribbon.

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Je kan je inschrijven tot 1 september 2021. 

Als de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht niet doorgaat, krijg ik dan mijn inschrijfgeld terug?

Nee, je kan geen inschrijfgeldterugkrijgen. Inmiddels is bekend dat de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht van 18 september 2021 is afgelast. Alle startbewijzen worden doorgeschoven naar de editie van 2022.